Saying Goodbye to A Fabulous Summer 2013

The ugliest part of summer finally comes upon us. We have to say goodbye to a fabulous summer! I mean it, this year we had such a blissful summer. Finally, after so many years we all have to put up with lousy summers. The temperatures were really warm with a lot of sun. We often went to the parks, lakes and to the woods, and also to the city “beaches” (ie: Blijburg, industrial areas like NDSM and Roest). I also went to the cinema A LOT this summer and saw summer blockbusters, jeeezz so many good movies. My faves were The Heat, Mud, Behind the Candelabra and The Conjuring (whooaa!!it scared the hell out of me).

In August we attended our friends’ beautiful wedding ceremony in Haarlem. The civil wedding ceremony was held at the beautiful Haarlem City Hall. And then the party continued to Bloemendaal beach not so far from the town Haarlem.  Wow, the bride looked like a fairy πŸ˜€ she was soooo pretty and flawless, and she had in total 3 wedding gowns for the day. WOW. We were so happy for them, and the day was a fantastic summer day, everything was so perfect!

IMG_20130923_045238

On September 3, we celebrated our first marriage anniversary. It just keeps better and we cannot believe how fast time flies πŸ˜€ We had a date night, we did exactly the same things we did on our first date back then in 2006! First had drinks on one of cafes on Marie Heinekenplein in De Pijp (a district in Amsterdam) then we had a nice summer dinner at an Ethiopian restaurant nearby.

IMG_20130904_022952

Humble dinner but the taste is amazing

This month my friend Diana and I threw a hen party for our dear friend, Lusi. She’ll get married next month and we wanted to give her a special night to remember. The wedding will be held in Jakarta, so a bunch of her church friends and me (not a gang of the church) went ballistic on a Sunday evening throwing her a hen party. We went for bowling sessions and set her up for some nasty challenges in the city. For instance; asked a man to give her a peck on the cheek wearing red lipstick/ asked her to sing national hymn in the Dam square/ Asked a man to sing for her and many of those crazy acts. Reminded me of my own hen party last year hahaha. After that we ended the evening by having dinner at Saigon, a nice Vietnamese restaurant near Leidseplein. We did not go for the tacky hen party like hiring a stripper, the idea itself grossed us out. We really had a ball! and it was really unforgettable. I was not allowed to put her pictures here, too bad hahaha!!

Last weekend I met up with mba Yoyen in the city, it was a perfect event to wrap up summer. This was our second meet up, we met for the first time a couple of months ago together with Teppy who was holidaying at that moment! Teppy we miss you too πŸ™‚ Mba Yoyen and I tried a newly opened Korean restaurant, Yokiyo in De Wallen (Red Light District). I have read good reviews about this restaurant so I thought we should try it out. Just look at our jumbo size lunch! It tasted really delicious too and the most important thing, it’s affordable (12  euros for this jumbo hot plate of Bibimbap Bulgogi). After that we went to De Drie Graefjes on Rokin to have some fancy desserts πŸ™‚ I chose a Red Velvet cupcake and mba Yoyen chose a carrot cake. I gotta say that the thing I loved the most from this place was the cake sizes. They were HUGE for the price. And the taste of all cakes here was just heaven! Oh did I say the kimchi from the Korean restaurant was excellent? hehehe.

IMG_20130921_062948

bibimbap bulgogi

The summer is definitely over. It is raining almost every day now, the temperatures get cooler and it gets windier than ever. And I start feeling bleh in the mornings because it gets darker outside, and raining 😦  Buuuuttt, I am super happy to going back home to Indonesia ! We will be flying to Indonesia in like a couple of hours from now and will be staying there for about 3 weeks. Enjoying the food, sun and beaches. I will see my families, my dearest grandmother in Solo and my friends. It is just lovely, I need this badly!!! The most awesome part of this holiday is, my parents in-law are coming with us (this is their first visit to Asia) and our dear friends Stefan & Kim are also joining..HOW COOL IS THIS?!!!

So, goodbye for now Europe! I am not going to miss you πŸ™‚

PS: I am so going to miss my little children (kitties) though *cryyyy!*

xoxo

Bang .. Pulang Bang..

Lagi nungguin si akang yang enggak pulang – pulang maen di rumah temen nya. Ampuunn, pasti dia maenan game deh. Ih bencik! Udah jam 12 teng tapi masih aja keberadaannya ga jelas (setan kali). Ikke kan musti tidur besok ngantor musti pagi – pagi nyampe kantor, hiks. Ga bisa tidur kalo suami belum pulang (sok mesra padahal sih takut tidur sendirian). Jadi kepikiran bikin postingan tentang suami…Yang bagus bagus aja deh πŸ™‚ hehehe *devil smirk.

Entah ya, sebenernya suami dan saya ini ga cuco dalam segi karakter dan hobi. Coba di simak ya.

Hobi istri : Nulis nulis, bersih bersih rumah, trus suka dengerin musik especially yang sendu sendu macem Obie Mesakh (atapiloh..jadul gilak) yaahh yang selow selow aja lah kayak Belle & Sebastian, Johny Cash, Feist. Trus demen piknik pa gak leyeh leyeh, ngubek ngubek pasar loak..daydreaming. Pokoknya asli nyelon bae anaknya. Anteng.

Hobi suami: Dengerin musik hip hop/rap trus jejumpalitan kayak ga cukup musiknya yang udah berisik dia juga musti ikut heboh, nonton serial tipi marathon kayak gak ada hari esok, bikin snack trus apapun itu pasti ada banyak banget keju nya (ieuwh), baca buku tebel banget trus ga makan dan ga minum kayak bertapa buat dapet togel.

Karakter istri: Jutek abis apalagi sama orang yang suka pamer, medit sama kata – kata males basa basi, suka sendu ga jelas (bukan seneng duit yak!kemplang nih..tuh kan jutek nya keluar lagi..aduh), ga realistis kadang suka ngimpi kejauhan sampe lupa balik ke bumi, pinter nabung, kalo udah di rumah ya amplop males keluar sukanya di rumah maenan sama kucing sama bersih bersih rumah, gak sporty blas alias males olahraga kalo gak kepepet.

Karakter suami:Β Terlalu ramah, suka basa basi sama orang di jalan, positip banget orangnya (yah lebih positif lah daripada sini), jujur abis dan gak bakat ngebo’ ong kalo bo’ong pasti matanya kedip kedip, royal banget serasa punya pohon duit, sangat realistis, ga bisa diem di rumah maunya keluar terus kayak anjing yang sehari mesti dikeluarin 3x. Kalo gak dikeluarin pasti dia bikin bete, alias jadi iseng dan nyebelin!

Intinya, kok bisa dua makhluk ini masih bersama setelah 7 tahun lamanya? KOK BISA?! Kok kalo ga ketemu sehari bisa kangen nya setengah matik, dan kalo ga denger suaranya sehari aja kok aku takut kalo dia jangan – jangan kenapa napa. Aneh ya? Oiya satu lagi, aku ini benci sama games dan suami gila games apalagi CANDY CRUSH! HAHAHAHA.

Kang…pulang atuh kang…hiks..hiks…kamana wae teh si akang!

IMG_0407

{ oiya udah bilang belom kalo suami saya orangnya EDAN?}

Resident of Love

This week does not really have that up-lifting vibes at all. The weather is really crappy the whole week, raining, cold and grey. And my work seems so dull because I have to deal with administrative tasks a lot these days. Oh well..what am I complaining for? I am healthy, I have a job and go to work every day..so it has been a normal week for me. I even have the time to go to the gym !

Only one thing which is not a part of my routine. This week I will start completing paper works for my indefinite residence permit application! I never wrote this, but it would be nice to write about my story of how I end up in this country in a nutshell.

BI4nQHhCMAA5bwW.jpg_large

I came to the Netherlands for the first time in 2006, for vacation. I was still living in Germany that time. I was looking for a homestay and instead I got a family where I could babysit their daughter and lived in as Au Pair. Then I went back to Germany to sort out the paper works and was really sad because my initial plan did not go well. My initial plan was I wanted to go to Uni in Dortmund but they were not so helpful and I was running out of time and money due to my visa. Thus, I decided if the family in the Netherlands was nice I could stay there for a couple of months or maybe a year to seek any opportunities, before heading back to Indonesia to continue with further study. Well, the family in NL was really great and warm when I came there and they were really serious in having me in their house. So, a couple of months later I moved in to this young and loving family’s abode in the suburb of Amsterdam.

DSC01201

Continue reading

Curhat Aja..

Weits, udah mau Maret aja niihh..Gak kerasa bentar lagi musim semi. Tapi kok ya masih aja nih salju bleberan dan eksis banget? Sebal tingkat tinggi. Jarang curhat tentang kejadian sehari – hari tapi udah beberapa minggu terakhir ini kayaknya apes terus mendera suamiku tercinta. Dimulai dari usaha jual mobil nya yang ga kunjung usai..ada aja halangan nya dan setiap mau kejual eh si mobil memutuskan untuk mogok aja dong. Trus kalo kita pake sendiri dia lincah banget..Eh buset. Tapi memang ini mobil udah tua jadi mau gak mau harus dilenyapkan karena ga aman buat dikendarain. Ini mobil pertama suami yang dibeli 3 tahun lalu kado dari oma nya karena doi gagal ampe 2 kali ujian SIM. Akhirnya yang ke 3 berhasil πŸ˜€ Itu proses nya ada kali 4 tahun :0 hehehe. Dan si mobil VW tua ini sukses nemenin kita liburan winter ke Luxemburg menembus salju tebel, dan jadi alat transport utama waktu kita beli meubel buat rumah baru…Pokoknya berjasa banget lah. Tapi sayang, mobil tua jadinya kalah saing dijual sama mobil-mobil cakep yang lumayan keluaran tahun baru yang dijual dengan harga murah.

Luxemburg

Luxemburg

Udah gitu scooternya dicolong. Yah, ampun apes banget. Dilaporin ke polisi tapi yah ga yakin juga kalo bakal ditemuin. Ya udah deh si J merenung meratapi nasib kok bisa ya apes terus gini? Tapi yang namanya jodoh, ketemu aja gitu tuh scooter di Bijlmer sono (wilayah ghetto nya Amsterdam yang sebrangan sama kecamatan tempat kita tinggal). Mana masih mulus (yah gak nambah baretannya gitu maksudnya). Sekarang sih udah ceria lagi, karena udah lah terima nasib bae.

Continue reading

Five Things

Sekarang nih cuaca nya nyebelin.. Salju udah pada mencair, di beberapa spot salju nya jadi dirty slush gitu, kinda gross. Selebihnya ya hujan terus, serasa di Bogor lah. Bedanya dingin nya disini nampol, walaupun ga terlalu dingin kayak 2 minggu yang lalu. Hasilnya, dari dingin-dingin empuk ini adalah bajigur euy! πŸ˜€ Pertama-tamanya bikin sih karena beberapa waktu silam baca tweet nya mbak @yoyen kalo dese bikin bajigur, langsung air liur ini ngalir dengan deras nya (hiperrr..) dan ga mau kalah mau ikutan bikin. Bahan ada semua di rumah; daun pandan, santen, kopi, jahe dan gula merah πŸ™‚ Sutralah, dingin dingin minum bajigur πŸ˜€ Serasa di Indonesia….Ga usah songong minum wine lah, ndeso aja minum wine segelas langsung mabok. Bajigur segelas juga udah lumayan bikin perut hangat dan bikin ngantuk. Si J ternyata doyan banget, segelas gede langsung abis di cleguk-cleguk kayak minum aer. Yah jadi tambah bikin ikke doyan bikin bajigur deehh.

DSCN1653

Belakangan ini kucing saya si Merah (Rooie) jadi imut banget. Badannya jadi ndut, bulunya jadi banyak dan fluffy, suka nya ngusel-ngusel..Kelakuannya juga tambah goblok tiap hari nya. Punya kucing tuh ga pernah sepi deh, adaaa aja ulah lucu mereka. Ini si Rooie lagi kontemplasi sore sore di samping miniatur kucing merah. Cute eh?

DSCN1744

Ya ampun, kawinan udah dari September cuma ini kebaya nya masih aja selampiran di pojok rumah..Bingung, gimana ya cara nyuci nya. Sebenernya dicuci gak sih? Tapi doubtful jg apakah mending ga usah dicuci dan dibawa ke Jakarta pas abis lebaran, supaya di payetin lagi? … *mikir dulu*Β  Sebenarnya banyak banget hal – hal yang tersisa dari wedding tahun kemarin. Paling berkesan adalah, kedatangan ortu saya dan teman-teman J dan saya di hari H. Bantuan mereka, dan kesigapan mereka…how I love them so much!! Dan juga ke-kreatifan J dan saya dalam mengorganisir pernikahan kemarin.

wedding kebaya

wedding kebaya

Dari undangan yang kita desain sendiri, print sendiri, lalu buku tamu yang saya akal-akalin sampai dengan dekorasi bunga yang di buat dari botol dan gelas makanan yang di daur ulang dan disulap jadi vas bunga. Banyak memori nya!Udah gitu untung aja dapet kebaya di Holland yang pas banget ukuran dan warna sama selera saya! Dan akhirnya saya bisa mempraktekkan kemampuan melenong di hari pernikahan saya. Tul, make up sendiri! :p Ternyata nervous juga ya walau udah biasa dandan tetep aja disuruh dandan di pernikahan sendiri tuh gimanaaa gitu, takut menor lah, takut ga keliatan, takut eyeliner melenceng..tapi untunglah jadinya sesuai apa yang ada di kepala.

Jadi inget, bareng bareng sama sahabat saya Diana kita pergi pas akhir pekan, kami pergi ke pasar Albert Cuyp untuk hunting pita dan renda untuk menghias. Giaaatt banget mintain mertua, teman dan tetangga botol dan gelas bekas supaya jangan dibuang :p Alhasil terkumpullah 22 gelas dan botol kosong yang saya sulap jadi seperti dibawah ini:

recycled jars

recycled jars. dihiasnya malem malem abis pulang ngantor πŸ™‚

Itu hanya beberapa hal yang bikin saya senyum-senyum sampai sekarang. Belum lagi kalau ingat saya nyuri-nyuri waktu buat beli dekorasi dan buku tamu di setiap istirahat makan siang..Pak boss kadang suka geleng-geleng kalau saya balik ke kantor dengan tas kresek penuh hal-hal ajaib (padahal cuma baloonn!) Pesta pernikahan kami memang kecil dan simple, jadi masih bisa di DIY lah.. Tamu yang diundang saja cuma 65 orang πŸ˜€ Kalau dengar cerita sahabat saya yang nikahnya hanya selang beberapa bulan dari saya, wah heboohh! wong undangannya aja 1000 orang. Mikir juga kalo pake konsep DIY dan ala kadar nya..Gotong royong sih kayaknya bisa. Untungnya wedding iniΒ  semua saya dan J yang handle, even mertua saya pun ga ikut campur. Wedding ini pure buah ide dari saya dan J, makanya yah banyak banget kenangannya.

Kenapa jadi sentimen gini sih? Hihihi. Besok lusa soalnya 5 bulanan pernikahan kita suiitt suiitt. Semoga kita berdua awet sampe maut memisahkan yah pupie πŸ™‚ *sok manis manja grup*

8241_Joris_Novi{our proud parents}

The Beginning

It is so good to be back..to be at home, cuddle up with my kitties. Wearing my old PJ, drinking my coffee from my own espresso machine, and smell the fresh laundryΒ  (washed with my detergent!) I love being at home again. This time I call my boyfriend, as my husband. And it is funny to wake up the next day and that I am a married woman now, and then slowly… just slowly, to realize that I am now carrying a new name, I have a surname!!That feels good as well. Hahaha. Believe me you my friends who are lucky to be born with surnames, you don’t know what it’s like to carry around a passport and ID’s without a surname in a continent like Europe ( I think the only place where I can get away with it is only in Asia ) Super duper troublesome.

I am back from all wedding shenanigans (the wedding was beautiful!), parents’ visit, honeymoon in Turkey that turned into a blockbuster rom-com movie material!(Yeah, I am talking to you Zooey Deschanel! You are not going to get the role!) *wink. Seriously, 20 years later we will reminisce our honeymoon and we will write a best-seller book based on it.

At the end of the day, we are now official. We have been through so many things together…the good and the bad ass. I knew from the moment we first dated that he would be the man I would spend my life with. That felt really weird. Good weird πŸ™‚ Through many obstacles we always came back to each other, solved it, kicked back, and we had maanny obstacles, you can’t imagine. But we have faith, we belong together, not in owning kind of way, but we belong to be together. We, come from different cultures, we have totally different characters, different interests, and different taste in music styles, he plays piano I sing in the shower. But we have something in common and that we are solid as a rock.. We love each other, and we believe in this relationship. That’s all that matters. The rest we will figure it out.

Yes, after 6 years and 2 months. We are now husband and wife! Hello marriage life…please be gentle to us πŸ™‚

{two rings one love}