About Me the Cherry

Hello,

Welcome to my personal blog, Bucket of Cherries. I was born in Jakarta and have lived there until I was 21 years old.  I left my country in 2005 to follow my guts and flew to Europe.

After my stay in Germany and Holland I then decided to live permanently in beautiful Holland to pursue bigger opportunities. Before I knew, Amsterdam had captivated me here. I used to be a corporate slave for giant apparel brands. I called it quits after 6 years. That is the best decision EVER. I am enjoying my life as we speak, I work now as a part time staff at an NGO and as a freelance creative for a local theatre production.

I am happily married to J, the love of my life and we live in our gezellig nest in the suburb of Amsterdam with our baby boy T, and two disobedient (sometimes can be cute) cats.

Initially, Bucket of Cherries was my outlet for sharing my findings and my struggle stories about living abroad (think: language barrier, finding a suitable job, finding friends, etc). Now it has evolved into a “bucket” for my interests. I am infatuated with things like; (cult) movies, city trips, coffee, daydreaming, biking in the city in the summertime, any kind of jewelry, I have a thing for vintage/retro stuff. I am also very inspired by holistic lifestyle and now pursuing my massage therapist certification.

Living abroad has opened my eyes that people are allowed to be different. I truly believe with my motto in life, ” Accept who you are and your life becomes much easier “ And I live by the same motto when I write things in this blog, I write what I honestly feel and, I don’t write topics just so people like me. Life is too short for that! Embrace yourself, with all your quirks and flaws 😀

I quit writing for this blog as of April 3, 2017. The reason why I leave the “nest” is because my struggles now (after 10 years living in NL) are waaay different than when I started this blog. It’s time to move on and grow up! you still can enjoy reading the old posts though!

Who knows maybe I will create a new platform in the future, most likely not a blog but definitely will be something cooler! 🙂 Thanks for reading.

xoxoxo

Photo on 2013-02-02 at 23.36

– Bucket of Cherries –

91 thoughts on “About Me the Cherry

    • Hi Be, iya aku baca tuh di postingan kamu br aja ke Amsterdam ya? Yah sayang bgt. Maybe next time aku yg ke Swedia? Hihi..amin ya oloh smg rejeki lancar bs jalan2.

  1. Eh tadi komen aku masuk ngga ya…? I was bloghoping dari blognya noni pas baca komen cari furniture rumah *mau cari rak buku* turns out you live at the other side of this world heheheh
    Salam kenal

  2. kyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! tinggal di Amsterdam! –> gue selalu cinta Belanda, semacam Dutch freak padahal ke sana baru sekali dan udh 6 thn lalu 😆

    salam kenal ya 😀

  3. Halo, salam kenal yaa.. Nyasar dari blognya Noni hahah..
    Duuuh kangen juga sama Belanda, gue punya om tante gitu di beberapa kota disana *nasib Indonesia jaman dulu dijajah kompeni*

  4. Hello lovely. Thanks so much for visiting my blog…. it’s been a pleasure to visit yours and read about some of your experiences. You’re definitely a wonderful writer, a deep thinker and a beautiful soul. So glad that you’ve found happiness in the Netherlands! I’ve always wanted to visit Germany and the Netherlands. Haven’t made it yet, but hopefully one day 🙂 Take care, thanks again! So nice to have met another blogging sister xxx

    • Hi Laura, thanks for leaving such a nice comment on my blog. Loving all your healthy recipe ideas and lovely pics & stories ! Yeah I I hope someday you can visit The Netherlands, this tiny country has a lot to offer 🙂 Have a nice day over there! Thanks.

  5. Hai Kak Oppie salam kenal 🙂

    Udah baca2 cerita di blognya tp belom sempet komen2 hihi. Anw blognya bagus, aku suka bgt baca2 blog tentang org Indo yg tinggal di luar. NIce to know you Kak 😀

  6. keren !! thanks for sharing kak oppie .. berguna bgT nih info,pNgeen deh jd au pair tp msi kmpulin keberanian buat itu :p .. trz berkarya yah kak oppie.. sukses trz …

  7. Hi Oppie, salam kenal ya..
    Baca postinganmu tentang hidup di luar sendirian ada banyak hal yang mau aku tanyakan. I envy youu oppie, how lucky u’re. Dan yang paling buat aku salut adalah km memutuskan untuk ke europe waktu berumur 21 tahun. How can u do that? By the way keep up the good work pie.. Masih mencari cerita2 awal kamu pindah. Aku penasaraannn…

    • Hi salam kenal yah..kalau mo kontak, email aja ke novi@bucketofcherries.com 🙂 Hahaha, kalo boleh bilang itu 20% lucky, 50% hard work and 30% NEKAT. Maaf ya tapi pas pindah aku gak punya blog, baru nulis pas tahun 2008 dan itu pun di blog lain (gak layak dibaca lah isinya labil semua hahaha)

      • Baiklah, kalau gitu nanti aku contact ke emailmu yaa. Iyah, kita pasti selalu punya masa2 nulis hal2 labil yang kl dibaca lagi jd geli sendiri ya. hihihi. thanks for sharing yaa 🙂

  8. halo mbak,, slam kenal dari jogja…. tadi aku slah komen brarti ya?? dah pake nyari kamus di kolong meja je… hahahaha 😆 . aku kira yang punya ni blog yang bule.. 😀

  9. Halo Oppie, salam kenal dari Groningen!

    Waah setahun sudah lewat NT-2, mau dung tips-nya begimana cara belajarnya. Kursus di uni. udah selesai tapi…tiap nyobain mock exam-nya NT-2, gagal total terus :-P.

    • Hi felis (ya gak sih namanya?) Salam kenal juga yaa!

      Aku ngebut kemarin itu soalnya planning nya mau lanjut studi di holland. Jadi ikut program NT2 prog. II di Uni. Mungkin karena aku sedikit bisa bahasa Jerman jadi cepet ngerti grammar nya pas belajar bahasa Belanda. Dan program yg aku ikutin itu program intensif, 8 jam sehari (belum termasuk PR) selama 4 – 5 hari gitu, selama 9 bulan non-stop. Jadi cepat kelar nya … abis kelar examen ya burn-out deh hihihi *becanda* Intinya sih belajar terus aja, jgn cepat menyerah dan banyakin bikin tulisan pendek (bagus buat latihan schrijven), muter2 CD (luisteren) sampe budeg. Aku ga punya tips aneh2 🙂 Semoga sukses ya!

  10. What a very interesting background you have! I’ve been to Jakarta a few times and I liked it a lot, though it was hot and humid the entire time! We’re all different, from different cultures and speak different languages, and we have so much to learn from each other 🙂

  11. Hai Oppie, Salam kenal ya ^^. Suka deh baca cerita-cerita kehidupan di Belanda. Jadi pembelajaran buatku yang sedang proses segera pindah ke Belanda untuk ikut suami. Ninggalin jejak disini yaa aku 🙂
    -deny-

      • Suami tinggal di Ypenburg, Den Haag 🙂 … Kamu keren banget ya, belum sampai setahun belajar sudah lulus NT2. Aku rencananya nanti juga mau ambil NT2, supaya bisa buat kuliah lagi disana *rencananya sih, belum tau nantinya gimana 🙂

      • Di Uni ada program buat mahasiswa asing kelas persiapan sebelum masuk semester awal…nah aku ikut itu dan memang program nya cm setahun (soalnya intensif) Alhamdulillah kelar program nya langsung lulus. Kamu ikut itu aja soalnya intensif, dan klo rencana kuliah lagi program itu paling efektif Den. Jadi bs langsung masuk kuliah biasa. Itu program NT2 programa II .. sukses yaaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s